Vi är många som är förväntansfulla inför kommande säsong eftersom det utlovats en större satsning och spelartruppen har börjat att förändras. Många spelare lämnar Rögle och ska ersättas av vad det är sagt bättre spelare. Att Rögle inte förlänger med Christopher Liljewall betyder att det finns en plan. Min första tanke var att Ted Brithén är på väg hem och tar över kaptensbindeln. Efter jag fått suga på karamellen ett tag ändrade jag uppfattning igen och står fortfarande frågande kvar. Hoppas av hela mitt hjärta att Liljewall får ett kontrakt utomlands och får både miljöombyte och en slant i plånboken.

Förlusterna av Patrick Cehlin och Sebastian Wännström är kännbara och egentligen de spetsspelare Rögle hade och saknade under säsongen. Pålitliga målskyttar är en bristvara men förhoppningsvis finns det en plan.

På min önskelista finns det flera namn som tidigare figurerat i diskussionerna under silly season. Ted Brithén och Daniel Zaar är två hemvändare jag gärna ser i Rögle igen. Niklas Hansson skulle må bra av att komma hem igen och högerfattade backar med ett bra förstapass är en bristvara. Utifrån ser jag bara fyra intressanta spelare att välja mellan. Vanligtvis brukar Masken överraska och presentera spelare som inte varit påtänkta – får se vem det blir den här gången. Jag hade gärna sett Jason Akeson som tidigare producerat poäng i AHL men hade en ganska misslyckad säsong i KHL förra säsongen. Från AHL hade Masken gärna fått plocka hem Jacob De La Rose som har en bakgrund i Leksand. Två nordamerikaner som säkert kunde spetsat laget om de fick chansen är Mike Sislo som avslutade säsongen i Colorado Avalanche organisation och Patrice Cormier som tillhör Winnipegs organisation men Patrice har varit lagkapten under säsongen i Manitoba Moose i AHL. Patrice har dessutom varit lagkapten i Kanadas JVM lag när han var yngre. Det är en stor, stark center som både producerar poäng och tar kampen.

Av de sex forwards som jag nämnt hade jag varit nöjd om tre blev verklighet. Förväntningarna är höga med tanke på vad Rögle släppt iväg för spelare. Eller vad säger ni andra?

Skicka kommentar