AIA höll ikväll årsmöte och det regnade nyheter från himlen eller åtminstone under mötet. Att det finns ett hockeyintresse kring Rögle stod som vanligt klart eftersom det var knökfullt i lokalen. Jag kan berätta att min vän Glenn Pettersson är ny ordförande för AIA och att min gamle vän Johan Kronberg tar plats i styrelsen. De två är båda stora Rögleälskare som står upp för föreningen i vått och torrt. Kvällens stora händelse var annars att Marcus Thuresson och Anders Carlsson var på plats och både berättade om lagbygget och allt runt omkring. Joel Sandborg var även han på plats men han hade en betydligt mer lugn kväll vad gäller frågor.

Det är omöjligt att ta upp allt som sades under mötet men det som kändes mest intressant var diskussionen om spelartruppen som måste bantas eftersom den var 30 spelare stor när säsongen tog slut på grund av alla skadade spelare som skulle ersättas. Det är många spelare som lämnat av den anledningen och det är få som kommit in av samma anledning. Carlsson avslöjade att det är främst tre spelare som sökes just nu. Det är en målvakt och där finns det två spår – Anders Lindbäck vill vi gärna behålla och han vill främst till NHL och han ligger i förhandling med en NHL-klubb för tillfället och det vet ingen hur det slutar. Anders Lindbäck har ett bud från Rögle som ligger kvar fram tills dess det eventuellt skulle dyka upp en annan målvakt men Lindbäck är förstavalet. Ted Brithén är en spelare som Rögle gärna vill ha och har lämnat bud till, pucken ligger hos spelarna och inte hos Rögle. Daniel Zaar ville Rögle gärna haft men Zaar ville inte komma hem än men kanske i framtiden. Carlsson hoppades att det skulle gå bra för Zaar kommande säsong men dåligt för hans nya lag. Det behövs någon eller några spelare som tar steget och visar vägen, att Rögle är en klubb som går till slutspel och har en vinnande kultur. Förhoppningsvis kan Ted Brithén bli den spelaren. Både Carlsson och Thuresson poängterade att det händer saker trots att det inte syns eller hörs något.

Thuresson berättade att kravbilden på spelare och ledare har höjts. Både vad gäller träning och allt sidan om isen. Rögle har etablerat ett samarbete med Oskarshamn i hockeyallsvenskan som innebär att det kan gå spelare mellan klubbarna och det är främst bröderna Elvenes som står närmast i att lånas ut för en bra utveckling. Givetvis underlättar det att Björn Hellkvist är tränare och Per Kenttä sportchef. Givetvis kom frågan upp om Christopher Liljewall och det var ett av de tuffaste besluten att ta rent personligt men för alla inblandades skull var det tyvärr nödvändigt. På frågan om Fairchild och Marshall svarade Thuresson diplomatiskt att de står under kontrakt och allt annat är irrelevant.

Givetvis diskuterades parkeringssituationen och att Arne Henriksson slutat hos Rögle. Tack för din tid i styrelsen Linus Elfberg och lycka till Glenn Pettersson som ny ordförande. Tack till alla som var på mötet ikväll, trist att jag inte hann med prata med alla.

Skicka kommentar